Connemara’s on tour

Vandaag met meerdere connemaraliefhebbers afgereisd naar Ineke Jansen voor een middagje lessen, kletsen, koffieleuten en lekkers eten. Homemade appeltaart mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Schermafbeelding 2016-05-15 om 22.24.04

les1

Zelf nog een tikje nerveus na de betere voltigepraktijken van afgelopen vrijdag. Wat hou ik toch van de helderheid van Ineke.

“Ja euh Susan hoor eens…..het is gebeurd….sterker nog er is eigenlijk niks gebeurd….je ging er op onhandige wijze naast liggen…..dat was vrijdag en dat ligt in het verleden….heb je geen invloed meer op dus daarmee klaar. We zijn nu hier en gaan nu gewoon rijden.” 

 

AMEN!!! Sta je dan met je bekkie vol tanden. Wel een klein stapje terug gedaan om de aandacht te vestigen op een los en ontspannen lichaam (lees: slagroombenen) wat ook in staat is om duidelijk naar de pony te communiceren. Ik kan wel ontspanning van haar verlangen, maar als ik er zelf met klemmende bovenbenen op zit wordt dat natuurlijk helemaal niksie.

Pony was weliswaar wat frisjes, maar superbraaf. Eerst weer terug naar onderdeel 1: tempocontrole. Voorwaarts reageren op een beenhulp en niet onder mijn gatje vandaan hollen. Dat laatste is nog wel eens een dingetje. Vooral het hectische over de voorbenen naar beneden duikelen niet verwarren met een voorwaartse gang met gebruik van rug. In het gecontroleerde tempo bepalen we de houding van de hals. Juist omdat mefroi zo fris was en wat hectisch over haar voorbenen de grond in wenste te ‘mollen’ gekozen voor een meer horizontaal evenwicht. Lijkt zo net of ik er verstand van heb, maar deze wijze woorden zijn eerlijk gepikt van de juf. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Oftewel koppie wat omhoog met voldoende lengte in de hals en daar komt onderdeel nummer 3 op de lijst af te werken punten….nageeflijkheid. Oh en graag wel redelijkerwijs tegelijkertijd en als je dan toch bezig bent pak er het rechtrichten ook nog effies bij.

les2

In ons geval zorgen dat de rechterschouder wordt begrensd en het linkerachterbeen gezellig deelneemt aan de gevraagde arbeid. Levert zowel bij de pony als bij mij enig motorisch gekneus op, maar als ze dan die paar passen doet wat ze moet doen en ik daarin los en recht er boven kan blijven……..zoooooooo gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf. Oké daarna zakt het als een plumpudding in elkaar, maar die 3 passen waren er.  Later als we groot zijn dan zijn die 3 passen er een paar meer.

Vervolgens og een stukje galop meegepakt. De overgang alleen al was hilarisch. Met 4 poten van de grond af…..kreeg nog complimenten over het toegenomen zweefmoment ( in draf…..ssshhhht). 

les3

In bewegende beelden zag het er ongeveer zo uit.

 

 

Kortom we hebben genoten van een fijne middag, met een toffe les en veel huiswerk. Met heel veel gezellige mensen en weer een fantastische catering.

 

Marieke bedankt dat ik de foto’s mag gebruiken.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *